Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

O nas

Potrebujete tehnično pomoč?

 

Legama tehnična pomoč

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

040/372-090

 

LEGO Education tehnična pomoč

 


 

 

Legama d.o.o. je podjetje, ki je bilo ustanovljeno septembra 2014. Podjetje se ukvarja s prodajo naprednih in kvalitetnih didaktičnih pripomočkov, ter nudenjem izobraževanj za učitelje.  

Podjetje Legama je uradni distributer v Sloveniji za progam LEGO® Education. Prav tako pa te izdelke prodaja tudi v Srbijo, Črno goro in Makedonijo. Poleg programa LEGO Education podjetje strankam ponuja tudi didaktična programa Bino in Learning Resouces ter barvice Edu 3.  

Glavno dejavnost podjetja predstavlja prodaja progama LEGO Education in nudenje izobraževanj za uporabo produktov iz programa LEGO Education. Program je nastal znotraj LEGO skupine na pobudo učiteljev, ki so želeli imeti sistem za učenje, ki bi učencom omogočal učenje skozi igrivo učno izkušnjo. Produkte razvijajo učitelji s celega sveta. Pri LEGO Education se zavedajo, kako pomembna je igra pri razvoju otroka in kako gresta lahko igra in učenje dobro skupaj. Največji poudarek pri uporabi produktov LEGO Education, je pridobivanje sposobnosti 21. stoletja, na igriv način, ki je blizu vsakemu otroku in bo zagotovil veliko bolj trajnejše pomnenje.

Znano je, da otroci med odraščanjem izgubljajo sposobnost kreativnega razmišljanja, program LEGO Education pa želi to sposobnost otrok zadržati dlje, saj želijo otroke pripraviti na kasnejše spodapanje s svetom, želijo jih naučiti razmišljanja in iskanja pravih rešitev. Zavedajo se, da je pomembno začeti zgodaj, prej ko se začne otroka učiti veščin 21. stoletja, lažje mu bo kasneje v življenju. Program je razdeljen na sklop za predšolsko vzgojo in sklop za šole, ki sega vse do fakultet. Področja, ki jih zajema sam program pa so naravoslovje s pripomočki za učenje mehanizmov, matematike in robotike, ter družboslovje, kjer se otroci učijo razvijanja jezika, govorjenja, branja in pisanja. Pri vseh produktih pa je rdeča nit to, da se otroci učijo reševanja problemov, da poslušajo en drugega in se učijo timskega dela.

Legama si prizadeva prinesti ta sodoben način učenja v šole. Zaveda se, da je vsak otrok drugačen in ima svoje potrebe, zato želi z inovativnimi metodami omogočiti prav vsakemu izmed njih enake možnosti za uspeh. Glavna želja je, da bodo otroci radi hodili v šolo, se z veseljem učili, si bodo pridobljeno znanje trajneje zapomnili in ga bodo lahko izkoristili v svojem odraslem življenju.

• Vizija
Vizija podjetja Legama d.o.o. je spremeniti načine poučevanja in jih prilagoditi za učenje sposobnosti, ki so potrebne v 21. stoletju. Legama d.o.o. želi ponuditi inovativne učne pripomočke v digitalni in fizični obliki, ki ponujajo praktično in kreativno učno izkušnjo. Legama d.o.o. verjame, da bodo učitelji in učenci prevzeli nov način učenja, ki je bolj učinkovit, pritegne in ponuja večjo motivacijo.

• Poslanstvo 
Poslanstvo podjetja Legama d.o.o. je navdihniti in razviti sestavljalce prihodnosti tako, da izobraževalnim ustanovam ponudi rešitve, ki bodo učencem omogočile uspeh. Zavedamo se, da se od učiteljev pričakujejo določeni učni rezultati, mi si prizadevamo ponujati produkte, ki bodo zagotovile te potrebe.  

• Vrednote
Vrednote podjetja Legama so domišljija, zabava, kreativnost, učenje, skrb za druge in kvaliteta. Legama želi s produkti in storitvami, ki jih ponuja zajeti vse naštete vrednote. Učenje mora biti prijetno, primerno, praktično in kreativno.  

• Cilji
Cilji podjetja Legama so zgotavljati kakovostne produkte in storitve uporabikom ter jim zagotoviti vso podporo, predvsem pa nuditi dobro celostno uporabniško izkušnjo.