Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

Osnovni komplet I Matematika

45210 

LEGO Education Matematika ob uporabi gradiv iz Priročnika za učitelje omogoča učencem prvega in drugega razreda osnovne šole gradnjo in uporabo praks matematičnega reševanja problemov.

LEGO Education Matematika

Izbira elementov

Gradniki LEGO, izbrani za Osnovni set Matematika, omogočajo učencem ustvarjanje rešitev matematičnih problemov z uporabo poenostavljenih modelov, katerih namen je navdihniti učenje. Hkrati ostane matematika v središču pozornosti s povezavami z resničnim svetom. Skoraj vsak element seta Matematika je posebej izbran za podporo pri učenju matematike. Vsak gradnik, od izbire barve do oblike, velikosti in števila čepkov, služi svojemu namenu in prispeva k procesu reševanja problemov.

Tudi obe figurici, Maks in Mija, igrata pomembno vlogo pri učenčevi sposobnosti povezovanja in poosebljanja naloge, ki jo rešuje. Učenci pri dejavnostih pomagajo rešiti Maksu in Miji  matematične probleme z uporabo matematičnega povečevalnega stekla. To je pripomoček, ki učence opomni, da lahko vidimo matematiko skoraj povsod, v vsem, kar nas obdaja, če le pozorno gledamo.
Vsak set je namenjen dvema učencema in vsebuje 520 gradnikov LEGO (vključno s štirimi osnovnimi ploščami, dvema figuricama, Maksom in Mijo, in pripomočkom za ločevanje gradnikov LEGO) ter list z nalepkami za označevanje predelov sortirnega pladnja. Navodila za gradnjo modelov po korakih so v vsakem delovnem listu.