Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

Šolski program

 

LEGO Education Šolski program

Spodbudite navdušujoče, učinkovito in vseživljenjsko učenje

LEGO kocke same po sebi pritegnejo pozornost učencev. Ko pa kocke postavimo v učno okolje, takoj povečajo motivacijo otrok.  LEGO Education rešitve za pouk vam pomagajo položiti temelje za vseživljenjsko učenje. Praktične rešitve spodbudijo otroško naravno željo po raziskovanju in odkrivanju. Učenci se bodo učili predmetov kot so jeziki, matematika, naravoslovje, tehnologija in tehnika, med tem pa bodo  izboljševali in razvijali sposobnosti potrebne v 21. stoletju, kot so reševanje problemov, sodelovanje in komunikacija.


Naj postane abstraktnost oprijemljiva

Naj abstraktni koncepti oživijo z zabavnim, praktičnim pristopom, ki bo resnično vključil učence. LEGO kocke spremenijo številke, besede in ideje v resnične modele, ki se jih lahko učenci dotaknejo, jih opišejo in so z njimi ustvarjalni. S tem, ko postanejo šolski predmeti dotakljivi, spodbudijo sodelovanje in samostojno učenje, poleg tega pa učenci dobijo orodja, ki jih potrebujejo za premagovanje ovir.

- Abstraktni koncepti so predstavljeni konkretno z uporabo oprijemljivih elementov.
- Učenci sodelujejo pri reševanju problemov.
- Praktični materiali spodbujajo učence, da postanejo aktivni del učnega procesa.

LEGO Education Šolski program
LEGO Education Šolski programPridobivanje sposobnosti za 21. stoletje

Rešitve, ki so pripravljene za razred podirajo učitelja pri ustvarjanju simpatičnega in navdihujočega učnega okolja za ključna področja kurikuluma.  Učni pripomočki so oblikovani tako, da spodbujajo kritično mišljenje in kreativno reševanje problemov, skozi obravnavanje raznolikih tem iz resničnega življenja.

- Pridobivanje sposobnosti 21. stoletja s simpatičnimi učnimi pripomočki.
- Spodbujanje učenja z učinkovitimi učnimi rešitvami.
- Spodbujanje sodelovanja in komunikacije.

  

S programom LEGO Education je načrtovanje učnih ur enostavno

Učitelji dobijo podporo pred, med in po učnih lekcijah. Priročniki za učitelje vsebujejo nasvete za uporabo LEGO setov v razredu, kar omogoča lažji začetek z uporabo setov pri pouku. Seti kock, priročniki in programska oprema pa ponujajo simpatične materiale, ki enostavno vključijo tehnologijo v pouk. Poleg tega ima učitelj na voljo tudi sredstva za ocenjevanje, delovne liste za učence in orodja za digitalno dokumentiranje, ki poenostavijo sledenje napredku učencev. V primeru, da učitelj potrebuje dodatno podporo, ima na voljo tudi E-učenje in izobraževalne delavnice.

LEGO Education Šolski program