LEGO® Education Enostavni mehanizmi I 9689

Primerno za starost: 7+ I Št. elementov: 204

Naravoslovje

Položite naravoslovna odkritja v roke učencev

Vaši učenci lahko z uporabo učnih pripomočkov LEGO Education dobijo globji vpogled v naravoslovje, poleg tega pa bodo učne ure postale bolj vključujoče in bodo v večji meri vplivale na učence.

Učni pripomočki LEGO Education spodbujajo učence, da se vključijo v raziskovanje naravoslovja s postavljanjem vprašanj, ustvarjanjem argumentacije, analizo podatkov in sporočanjem njihovih ugotovitev. Vaje iz priročnikov LEGO Education pa se navezujejo na resnične znanstvene metode, kot so: zbiranje dokazov, načrtovanje in izvajanje raziskav, oblikovanje prototipov za reševanje problemov iz resničnega sveta.

Enostavni mehanizmi je enostavno orodje za učenje naravoslovja (STEM), ki je namenjen učencem od sedmega leta naprej. Z njim boste lahko predstavili osnovne principe zobniških prenosov, krmiljenja, vzvodov in škripčevja ter postavili temelje za nadaljnje učenje o naravoslovju in tehniki.

Set vsebuje skrbno izbrane gradnike živahnih barv, zobnike, kolesa, osi, škripce in vzvode.
Uporabite ga skupaj s priročnikom in učence vključite v raziskovalno delo in razumevanje delovanja enostavnih mehanizmov, ki jih najdemo v vsakodnevnem življenju. V priročniku boste našli nasvete za učitelje in delovne liste za učence. Naloge lahko predstavljajo velik izziv za učence, vendar so sestavljene tako, da jih učenci rešujejo v prijetnem vzdušju, z njihovo pomočjo pa razvijajo veščine, kot so ustvarjalno reševanje problemov, komuniciranje idej in timsko delo. Lekcije napeljujejo učence, da uporabljajo znanstvene metode, kot so opazovanje, sklepanje, napovedovanje in kritično mišljenje. Vsako od 20 lekcij boste lahko izvedli v 45 minutah.

Primer iz priročnika si lahko pogledate tukaj. (povezava do pregleda priročnika)

Dodatne informacije o STEM najdete na: STEM

Več informacij najdete tudi na LEGO Education.

Glavna področja učenja:

  • Opazovanje in raziskovanje preprostih mehanizmov: zobniki, kolesa, osi, vzvodov in jermenic
  • Pridobivanje znanja na področju raziskovalnega dela
  • Učenje procesa konstruiranja
  • Spoznavanje in uporaba besedišča enostavnih mehanizmov
  • Testiranje, sklepanje in merjenje, zbiranje podatkov in opisovanje rezultatov.

 

Posamezni elementi in rezervni deli

Elektronski elementi

Rezervni deli M&M 2 I 2000709

LEGO® Education Rezervni deli so idealni način za nadomestitev izgubljenih glavnih elementov vaših LEGO Education produktov. Kosovnica.

LE rezervni deli – elastike  I  2000707

LEGO® Education Rezervni deli so idealni način za nadomestitev izgubljenih glavnih elementov vaših LEGO Education produktov. Ta paket vsebuje štiri gumice v beli, rdeči in rumeni barvi. Kosovnica.