LEGO MINDSTROMS Education EV3 I Programska oprema

Programska oprema EV3 je enostavna za učenje in uporabo ter je prilagojena za uporabo v razredu. Programiranje, ki za ustvarjanje ukazov, temelji na principu povleci in spusti ikono v linijo. Programska oprema EV3 omogoča učencem sestavljanje enostavnih programov in v nadaljevanju enostavno in intuitivno nadgrajevanje njihovega znanja do točke, kjer bodo znali razvijati kompleksne algoritme.

Program si naložite preko spletne strani Program EV3 Mindstorms

Programiranje EV3 Mindstorms v Pythonu

Zdaj lahko preizkusite moč EV3 kocke s programiranje z MicroPythonom.

Namestite EV3 MicroPython na katero koli mikro SD kartico in zaženite svojo EV3 kocko. Preklop nazaj na standardno programsko opremo LEGO® MINDSTORMS® EV3 je prav tako preprost. Dodatno dokumentacijo in vzorčno kodo API najdete na spletni strani Python.

Druga programska okolja

LEGO MINDSTORMS Education EV3 je tudi odprtokodni sistem, kar pomeni, da deluje s tehnologijo, ki jo mogoče že imate v učilnici. Na spletni strani si oglejte seznam pogostih programskih aplikacij, ki jih uporabljajo učitelji EV3 kompatibilni programi

Priročniki in lekcije

Izčrpni učni načrti za naravoslovje, tehniko in tehnologijo, inženiring, matematiko, sestavljanje, programiranje in računalništvo se nahajajo v samem EV3 programu. Izzivi so pripravljeni na različnih učnih nivojih, v dolžini od 30 do 120 minut. Več kot 30 primerov je pripravljenih v programu, dodatnih več kot 100 pa najdete na spletni strani EV3 pripravljeni primeri.

Dva priročnika sta prevedena v slovenščino. Predogled priročnika je na voljo tukaj.

Sistemske zahteve

Sistemske zahteve, ki so potrebne za LEGO MINDSTORMS Education EV3, najdete na spletni strani EV3 sistemske zahteve

Kako začeti

Verjamemo, da je tehnologija LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 primerna za vse. V programski opremi EV3 je prikazano, kako preprost je začetek. Vsebuje navodila s pomočjo katerih se seznanite s strojno in programsko opremo EV3 ter vodnik kako nadzirati in premikati svojega EV3 robota.

Navodila za začetek najdete na spletni strani Kako začeti.