LEGO MINDSTROMS Education EV3

V kompletu se nahaja inteligentna kocka EV3, ki predstavlja kompakten in zmogljiv računalnik za programiranje. Inteligentna kocka EV3 omogoča vodenje motorjev in zbiranje povratnih informacij s senzorjev. Za programiranje na osnovi ikon in zbiranje podatkov pa je na voljo intuitivna programska oprema.

Osnovni set je pospravljen v vzdržljiv plastični zaboj s pladnjem za sortiranje. Vsebuje tri servo motorje, pet senzorjev (gyro, barvni, ultrazvočni in 2 za dotik), baterijo za polnjenje, kable za povezovanje, natisnjena in digitalna navodila za sestavljanje ter gradnike LEGO® Technic.

Posamezni elementi in rezervni deli

Inteligentna kocka I 45500

Inteligentna kocka je srce in možgani LEGO MINDSTORMS Education EV3 robota. Kocka predstavlja 6 barvno osvetljenih tipk, ki prikazujejo stanje aktivnosti kocke, visokoločljiv črnobel zaslon, vgrajne zvočnik, USB vhod, čitalec mini SD kartic, 4 vhodi in 4 izhodi. Kocka podpira USB, Bluetooth in WiFi komunikacijo z računalnikom in ima programski vmesnik, ki omogoča programiranje in branje podatkov direktno na kocki.

Baterija za polnjenje I 45501

Litij-ionska EV3 DC baterija za poljnjenje je oblikovana za uporabo z EV3 inteligentno kocko. Zagotavlja daljši čas delovanja kot AA baterije in se jo lahko polni, brez razstavljanja modelov.

Veliki servo motor I 45502

Močen motor, ki uporablja taho povratne informacije za natančen nadzor, do ene stopinje natančno. Z uporabo vgrajenih rotacijskih senzorjev se lahko inteligenten motor ujame z ostalimi motorji na robotu, da lahko ta vozi v ravni liniji ob enaki hitrosti. Lahko se ga uporabi tudi, za natančno odčitavanje rezultatov pri poskusih.

Srednji servo motor I 45503

Odličen za manjšo obremenitev, apliciranje višje hitrosti in hitrejše odzivne čase. Motor uporablja taho povratne informacije za natančen nadzor, do ene stopinje natančno.

Ultrazvočni senzor  45504

Ta senzor ustvarja zočne valove in odčitava njihove odmeve, da izmeri razdaljo od predmeta. Lahko deluje tudi kot sonar ali pa zazna zvok, ki sproži začetek programa. Učenci lahko, za primer, oblikujejo sistem nadzora prometa in merijo razdalje med vozili.

Gyro senzor  I  45505 

S tem uporabnim senzorjem zmerite robotovo rotacijsko gibanje in spremembe v njegovi orientaciji. Učenci lahko merijo kote, ustvarijo uravnoteženega robota in raziskujejo tehnologijo, ki poganja razna resnična orodja, kot je naprimer Segway, navigacijske sisteme in krmilnike za igre. 

Barvni senzor   45506

Ta vsestranski senzor razloči med osmimi različnimi barvami in zazna intenzivnost svetlobe. Učenci lahko sestavijo sortirnik barv, eksperimentirajo z odbojom svetlobe različnih barv in pridobijo izkušnje na področju široko uporabne tehnologije iz industrij kot so recikliranje, agrikultura in pakiranje. 

Senzor na dotik   45507

Enostavno vendar izjemno natančno orodje, ki zazna, ko je njegov sprednji gumb pritisnjen ali sproščen. Sposoben štetja enkratnih ali večkratnih pritiskov. Učenci bodo raziskovali tehnologijo, ki je uporabljena v napravah, kot so digitalni glasbeni inštrumenti, računalniške tipkovnice in kuhinjski aparati.

Senzor za oddajanje infrardečih signalov   45508

Oblikovan za uporabo z EV3 senzorjem za sprejemanje infrardečih signalov. Ta senzor oddaja infrardeči signal, ki ga lahko senzor za sprejemanje IR signalov izsledi. Lahko ga uporabljate, kot daljinski upravljalec za EV3 kocko skozi signale, ki jih pošlje senzorju za sprejemanje IR signalov.

Senzor za sprejemanje infrardečih signalov                  45509

Senzor za sprejemanje infrardečih signalov zazna bližino robota in bere signale, ki jih oddaja sezor za oddajanje IR signalov. Učenci lahko sestavijo daljinsko vodene robote in se naučijo kako deluje tehnologija v TV upravljalcih in nadzornih sistemih. 

Polnilec 10V     45517

S polnilcem napolnite 45501 Baterijo za polnjenje.

Kabli     45514

Uporabite set sedmih priključnih kablov kot nadomestek ali razširitev vašega osnovnega seta.