Hiter tempo sprememb, ki jih doživljamo v našem vsakdanu, vpliva na številna področja našega življenja. Nemogoče je napovedati, katere izzive nam bo postavljala prihodnost, lahko pa razvijamo univerzalne spretnosti, ki nam bodo pomagale pri soočenju z njo. Raziskovalci, znanstveniki in inženirji, ki bodo jutri spremenili svet, danes sedijo v šolskih klopeh in čakajo na navdihujoče, spodbudne in aktivne izzive.

Zato je naš namen, da pomagamo pri izboljšanju kakovosti izobraževanja. Želimo si, da bi učenci začutili veselje do razmišljanja o naslednjem dnevu pouka naravoslovja, ki jim bo omogočil, da se bodo počutili izpopolnjene.

Različne raziskave so pokazala, da vidijo priložnost v konstruktivističnem razumevanju učnega procesa. Otroci se ne učijo s pasivnim poslušanjem učitelja, ampak z aktivnim doživljanjem okoliščine, ki jim omogoča učenje. Pomembno je, da imajo otroci dostop do orodij, ki omogočajo teorijo spremeniti v prakso.

Verjamemo, da so za izzive prihodnosti potrebna naravoslovna (STEM) orodja, vendar se ne smemo omejiti samo na razvoj trdih, znanstvenih veščin, temveč je potrebno upoštevati tudi zahteve sodobnega časa. Te veščine je potrebno dopolniti z mehkimi veščinami kot so: komunikacija, sodelovanje, zmožnost upravljana s stresom ipd.). Vloga znanosti je zelo pomembna, biti pa mora prepletena z osebnimi in socialnimi veščinami, ki so pomembne pri razvoju učencev.

Če bi radi izvedeli več o izdelkih iz programa LEGO® Education in jih tudi preizkusili, si rezervirajte termin za delavnico na kateri vam bomo predstavili uporabo setov in načine spoznavanja naravoslovja za učence osnovnih šol s pomočjo setov LEGO Education.

Željeni termin nam sporočite na telefon 040/168-360 ali nam pišite na info@legama.si

KONFERENCA