Pedagoški pristop

Osnovnošolsko izobraževanje je prvi formalni korak pri pripravi učencev na prihodnost. Študenti pridobijo ključne veščine, kot so pismenost, računanje in osnovne znanosti. Dodatne veščine, ki se štejejo za bistvene, so digitalne, socialne in državljanske veščine.

Rešitev za osnovnošolsko izobraževanje Makeblock Education je zasnovana tako, da učencem vzbudi zanimanje za teme STEAM, goji njihove sposobnosti s projektnim učenjem, spretnostmi sodelovanja in izboljša njihove analitične sposobnosti reševanja problemov. Računalniško razmišljanje je še naprej ključni element z integracijo štirih ključnih veščin; dekompozicija, prepoznavanje vzorcev, abstrakcija in algoritmi.

Programiranje na osnovi blokov

Makeblockov mBlock 5 je programska platforma, zasnovana za izobraževanje STEAM za vse starosti in ravni. Podpira tako blokovne kot besedilne programske jezike. Prehod s programiranja, ki temelji na blokih, na Python ali Arduino C je oddaljen le en klik. mBlock je združljiv s široko paleto programirljive strojne opreme. To je podprto z množico razširitev, ki odpirajo pot do trendovskih tem v izobraževanju, kot so internet, umetna inteligenca in znanost o podatkih. mBlock je idealen za učenje osnov programiranja v osnovnem izobraževanju z intuitivnim in razumljivim programiranjem, ki temelji na blokih.

Blokovsko programiranje

Programski jezik, ki temelji na blokih,je preprost za uporabo, učencem papomaga razumeti ključne koncepte programiranja.MBlockje za snovan za učenje programiranja s kodnimi bloki, na princip povleci-spusti, zaradi česar je programiranje z mBlockom intuitivno in izredno preprosto.

Programiranje s Codey Rocky

Codey Rocky je mogoče programirati z jeziki, ki temeljijo na blokih in programskem jeziku python. Programiranje na podlagi blokov je jezik, posebej razvit za učenje in vadbo osnov programiranja z vlečenjem in spuščanjem blokov, kar je odlično za začetnike.MBlock omogoča prehod s programiranja, ki temelji na blokih, na tekstovnoprogramiranje s funkcijo deljenega zaslona v živo.

Codey Rocky

Codey Rocky je enostaven za začetekučenjaračunalništva in spoznavanje tehnologije ter veščin 21. stoletja. S programiranjem začnete takoj, brez kakršnegakoli sestavljanja. Codey Rocky podpira programiranje, ki temelji na blokih in tekstovno programiranje, ki temelji na programskem jeziku Python.

Makeblock Neuron platforma

Neuron je platforma programabilnihelektronskih gradnikov, primernih za enostavno ustvarjanje in intuitivno programiranje. Platforma vsebuje več kot 30 različnih elektronskih senzorjev in aktuatorjev. Vsak blok Neuron ima vnaprej programirano funkcijo in se lahko uporablja brez programiranja. Poleg tega se bloki povezujejo skupaj z zanesljivim magnetnim sistemom pogo-pin. Neuron je mogoče programirati s programiranjem, ki temelji na pretoku, v aplikaciji Neuron in na podlagi blokov v mBlock 5.

Kurikulum

Obsežen nabor učnih načrtov, ki spremljajo naše programske in strojne rešitve, izziva študente vseh različnih izobrazbenih stopenj, da bodo ustvarjalni in praktični. Zasnovan za izobraževanje STEAM in spoznavanje programiranja. Učno gradivo za višje osnovnošolsko izobraževanje se osredotoča na učenje programiranja v okolju Sprite(animacije znotraj programa) in z robotiko, ki je enostavna za izdelavo ali pripravljena za programiranje.