»Ko mislite, da ste končali«, pravi Huijing Wu, »ste pravzaprav šele začeli« se odzovejo njeni učenci, ko se potopijo naprej v odprte projekte z LEGO® Education rešitvami.

Huijing poučuje tečaj robotike v 8. razredu, v šoli Eliot v Massachusettsu. Za vsak razred naredi načrt, da lahko učenci nadgradijo znanje iz prejšnjih let z uporabo odprtih projektov. V šoli Eliot imajo zastavljen cilj; vsem učencem zagotoviti dostop do učenja robotike. Zato uporabljajo LEGO® Education rešitve.

»To vidim kot postopek«, pravi Huijing. V prvem razredu se učijo preproste strukture, v drugem razredu se seznanijo z LEGO® Education Enostavni mehanizmi, kjer se učijo prestave, vzvode in jermenice. V tretjim razredu uporabljajo WeDo 2.0, za gradnjo in osnovno blokovsko programiranje s sistemom povleci in spusti. »In potem nadgrajujemo. Kombinacija konstruktorstva skupaj s programiranjem se resnično združuje v tretjem razredu« pravi Huijing. V 5. razredu pričnemo z uporabo setov LEGO® MINDSTORMS® Education EV3. Koncepti so povezani in se stalno nadgrajujejo, s čimer se nadgrajuje tudi njihovo znanje v naravoslovju in tehniki. »Vidi se napredek pri tehničnem projektiranju in razumevanju procesa.«. V povezavi z učnim načrtom, Huijing uporablja primere iz resničnega življenja za predstavitev procesa, ki omogočajo prehod na naslednjo zahtevnejšo fazo.

Pomembno ji je, da se učenci učijo s pomočjo primerov iz vsakdanjega življenja. Vse, kar se naučijo v razredu ima direktno povezavo z zunanjim svetom in naredi njihovo učenje smiselno in učinkovito. »V ozadju učenja mora biti določen namen« pravi Huijing. Njen pristop omogoča učencem, da si ogledajo problem in razmislijo o rešitvi. Delajo v obratni smeri. Najprej spoznajo spretnosti, ki jih potrebujejo za dosego cilja. Ko govorimo o projektih v razredu, Huijing pravi: »Tukaj je struktura, ampak izgleda drugače.« Huijing nadaljuje »če bi kdo prišel v razred, bi rekel, da izgleda kaotično, ampak če bi se pridružili skupino, bi slišali pogovor, kjer iščejo rešitve na določeno temo. Naloge se opravljajo.«

Z uporabo LEGO® Education rešitev, omogočimo vsakemu učencu, da prispeva svoj delež. Primer učenke iz drugega razreda, ki je bila bolj zaprta vase. Ko sem začela uporabljati sete LEGO Education v razredu, se je učenka v celoti vklopila v proces učenja. S svojo ekipo dela in rešuje probleme ter razvija rešitve. Dejstvo, LEGO Education rešitve omogočijo praktične izkušnje, v katerih vsak otrok krepi svoje veščine.

Huijing-ov nasvet za druge učitelje je, da postanete mentor v razredu in se učite skupaj z vašimi učenci. »Takrat dosežete največjo stopnjo ustvarjalnosti« pravi Huijing. »To počnem že nekaj časa, učenci me še vedno presenetijo z vprašanji.« Huijing uživa v nenehnem učenju s svojimi učenci, ko odkrivajo rešitve za posamezne projekte, o njih razmišljajo in delijo svoja spoznanja. Proces nadaljujejo z raziskovalnim učenjem na vsakem koraku.