LEGO® Education SPIKE™ I Vsebina osnovnega seta

Osnova je napredna naprava »hub«, ki je enostavna za uporabo in vsebuje 6 vhodno/izhodnih vhodov, 5 x 5 svetlobno matriko, Bluetooth povezljivost, zvočnik, 6-osni žiroskop in polnilno baterijo.

Poleg veliko raznobarvnih gradbenih elementov vsebuje 2 srednja motorja in 1 velik motor, barvni senzor, senzor za razdaljo in senzor na potisk/meri silo.

Set vključuje več kot 500 privlačnih elementov LEGO Tehnik v sveži barvni paleti. Vključeni so novi, še nikoli vidni LEGO elementi:

 • Novi okvi 3×3 je odličen razmik in omogoča enostavno spreminjanje smeri izdelave.
 • Nova kocka 2×4 ima luknjo s prečno osjo, ki vam omogoča povezovanje elementov Tehnik in LEGO sistem kocke za bolj zabavno in kreativno gradnjo, kar odpira dostop do celotne kolekcije LEGO.
 • Nova osnovna plošča, ki zagotavlja odlično površino za izdelavo prototipov, ki je bila prvič predstavljena v LEGO Tehnik.
 • Novi okvirji, da lahko takoj začnete graditi večje modele v zelo kratkem času.
 • Nova kolesa za enostavno vgradnjo z motorjem, natančnimi zavoji in izboljšanim manevriranje.

Nove sponke v različnih barvah, s katerimi boste lahko preverjali povezanost žic.

Dodatne informacije o STEM najdete na STEM.

Posamezni elementi in rezervni deli

Tehnične specifikacije za Hub, senzorje in motorje najdete na : Tehnične specifikacije HUB SPIKE Prime

Hub I 45601

Napredna naprava, a enostavna za uporabo, ki vsebuje 6 vhodno/izhodnih vhodov za povezavo različnih senzorjev in motorjev. Ima prilagodljivo svetlobno matriko 5×5, Bluetooth povezavo, zvočnik , 6-osni žiroskop, liti-ionks baterija za ponovno polnjenje in mikro USB vhod za povezljivost z računalnikom ali tablico.

Velik motor I 45602

Velik kotni motor LEGO® Technic ™, je idealna rešitev za visoko-zmogljive aplikacije z velikim navorom, ki vsebujejo integriran senzor vrtenja in absolutno pozicioniranje za resnično pravokotno krmiljenje.

Motor je zasnovan tako, da v modelih deluje kot motor in senzor. Z vgrajenim naprednim senzorjem vrtenja, motor lahko poroča o hitrosti in položaju. Motor lahko zazna tudi neposreden uporabnikov vnos, če izhod ročno zasukate.

Srednji motor  45603

S srednjim kotnim motorjem LEGO® Technic ™, izdelajte visoko odzivne robote z nizko-profilnim dizajnom, integriranim senzorjem vrtenja, z absolutnim pozicioniranjem in 1-stopinjsko natančnostjo.

 • Idealen za aplikacije z hitrim odzivom in z manjšo obremenitvijo
 • Nizko profilirana zasnova za manjše modele, kjer je prostor omejen.
 • Absolutno pozicioniranje in integriran senzor vrtenja za resnično ravno upravljanje.
 • Povratni nadzor za 1° natančno
 • Oznaka za ničelno točko za enostavno umerjanje.
 • Enostavna oblika za hitro gradnjo in obnovo.

Senzor za razdaljo I 45604

Zagotovite visoko natančnost rezultatov s senzorjem za razdaljo LEGO® Technic ™, ki vsebuje razpon 1 – 200 cm, natančnost +/- 1 cm, »LED-oči«, ki jih programiramo ter integriran »6-pin adapter« za zunanje senzorje, plošče in strojno opremo, če umaknete zadnji del senzorja.

Barvni senzor  I  45605

Barvni senzor LEGO® Technic ™ razlikuje med 8 barvami in meri odbojno in zunanjo svetlobo od teme do svetle sončne svetlobe. Visoko natančna 1kHz hitrost vzorčenja zagotavlja konsistentne in natančne podatke za ponovljive rezultate.

Senzor na dotik/sila  I  45606

Senzor sile LEGO® Technic ™ meri tlak do 10 Newtnov (~ 1 kg) za natančne, ponovljive rezultate. Senzor se lahko uporablja tudi kot senzor na dotik, ko ga pritisnete ali sprostite.

Baterija za polnjenje  I  45610

LEGO® Technic ™ litij-ionska baterija za ponovno polnjenje, ki jo lahko uporabljate z Hub-om. Baterijo z zmogljivostjo 2.000 mAh lahko napolnite, če je nameščena na Hub, z uporabo mikro USB kabla, prav tako pa jo je mogoče hitro in priročno odstraniti brez uporabe orodja. Priložena je Hub-u 45601 in osnovnemu setu 45678 SPIKE Prime.

Mikro USB kabel  I  45611

LEGO® Technic ™ mikro USB kabel povezuje računalnik ali tablico z 45601 Hub-om, za prenos podatkov in za izvajanje posodobitev programske opreme. Deluje tudi kot polnilni kabel za baterijo.

Rezervni deli  I  2000719

Z več kot 100 elementi LEGO® Technic ™ si boste pomagali dopolniti set, v primeru, da se je kakšen element izgubil.

SPIKE Prime dodatni set

VEČ INFORMACIJ

Programska oprema

VEČ INFORMACIJ