LEGO® Education DUPLO® Enostavni mehanizmi I 9656

Primerno za starost: 5+ I Št. elementov: 102

Set DUPLO® Enostavni mehanizmi iz programa LEGO® Education je praktično orodje, ki je sestavljeno iz LEGO DUPLO elementov, s pomočjo katerega se učenci prve triade naučili, kako delujejo zobniki, vzvodi, škripci, krmila in osi. Pridobili bodo prvi vpogled v to, kako deluje svet okrog njih.

Komplet vsebuje gradnike LEGO® DUPLO® in 8 dvostranskih barvnih navodil za sestavljanje. V kompletu boste našli zobnike, vzvode, škripce, kolesa, osi in plastičen list iz katerega se izrežejo oči, jadra, merila in krila.

Za pomoč pri izvedbi lekcij je na voljo slovenski priročnik. Priročnik vsebuje praktične nasvete za učitelje, celotne lekcije z aktivnostmi, predloge za nadaljevanje aktivnosti in delovne liste za učence.

Pregled priročnika si lahko ogledate tukaj. (povezava do pregleda priročnika)

Glavna področja učenja

  • Odkrivanje osnovnih mehaničnih sestavin, kot so prestave, vzvodi, škripci, kolesa in osi.
  • Raziskovanje sil, plovnosti in ravnotežja.
  • Reševanje problemov skozi ustvarjanje.
  • Sodelovanje in deljenje odkritega z drugimi.

Dodatne informacije o STEM najdete na: STEAM.

Področje naravoslovja (STEM) ter tehnike in fizike pokrivamo tudi z izdelki različnih mehanizmov:

Spoznavanje okolja

Položite naravoslovna odkritja v roke učencev

Vaši učenci lahko z uporabo učnih pripomočkov LEGO Education dobijo globlji vpogled v predmet spoznavanje okolja, poleg tega pa bodo učne ure postale bolj vključujoče in bodo v večji meri vplivale na učence.

Učni pripomočki LEGO Education spodbujajo učence, da se vključijo v raziskovanje predmeta spoznavanje okolja s postavljanjem vprašanj, ustvarjanjem argumentacije, analizo podatkov in sporočanjem njihovih ugotovitev. Vaje iz priročnikov LEGO Education pa se navezujejo na resnične znanstvene metode, kot so: zbiranje dokazov, načrtovanje in izvajanje raziskav, oblikovanje prototipov za reševanje problemov iz resničnega sveta.